jtemplate.ru - free extensions for joomla

O zi dedicată studenților de ieri, de azi, de mâine

17 noiembrie este ziua ta, Studentule. Este Ziua dedicată tuturor studenților din lume. Această zi are o semnificație majoră. E ziua în care lumea a realizat faptul că vocea studentului e importantă pentru societate.

17 noiembrie a fost declarată oficial - Ziua Internațională a Studenților, în a. 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfășurate la Praga. În acest an ocupanții naziști în Praga au suprimat o demonstrație a studenților de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles, ce comemorau crearea unei Republici Cehoslovace Independente. În urma suprimării demonstrației Jan Orlean-s a murit, 9 studenți și-au pierdut viața, iar alți peste 1200 au fost trimiși în lagăre de concentrare. Tot la 17 noiembrie, de această dată în 1989, prin demonstrații studențești,  slovacii au cerut ieșirea din comunism. Manifestația, care s-a desfășurat la Praga cu participarea a 15 mii de studenți, s-a soldat cu 600 de răniți. Astfel, 17 noiembrie reprezintă și punctul de pornire a manifestațiilor anticomuniste ale studenților din Praga. O zi, în care studenții au revoluționat întreaga societate în lupta lor pentru democrație și libertate.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților Vă dorim să fiți mereu fericiți și plini de viață, curajoși și visători. În pofida tuturor provocărilor, cu care ne confruntăm zi de zi, nu uitați că sunteți cei energici și creativi, cei, care ve-ți schimba spre bine societatea noastră.

Fiți conștienți de potențialul în creștere pe care-l aveți, sunteți resursa cea mai valoroasă a Patriei noastre – Republica Moldova! Curaj, implicare și dedicație! Să nu uitați că reprezentați Viitorul!


Comunitatea academică a UCCM