jtemplate.ru - free extensions for joomla

Conferința Enterprising for Tomorrow - Social Entrepreneurship & Youth Engagement

Fundația „Alături de Voi” România (ADV România), membru RISE România și cea mai mare întreprindere socială de integrare în muncă, a organizat Conferința Europenă de Antreprenoriat Social – Enterprising for Tomorrow 2022, eveniment  important dedicat perspectivei tinerilor din Republica Moldova și România și acțiunilor în economia socială.

Această conferință a reunit lideri ai Uniunii Europene, șefi de guvern, factori de decizie, antreprenori sociali, investitori, lideri de fundații și organizații non-profit din România, Republica Moldova și Ucraina. Vorbitorii s-au angajat într-un dialog virtual în jurul antreprenoriatului social cu obiectivul principal de a încuraja investițiile în întreprinderi cu impact pozitiv și abilitarea tinerilor.

Participanti la Conferința au fost  reprezentanti din peste 16 țări, circa 500 fost prezenți fizic la Palas Iași (România) și peste 4000 pe Zoom Events, Facebook. Din cadrul Universității Cooperatist-Comerciale din Moldova (UCCM) la eveniment au participat Larisa ȘAVGA, rector UCCM, prof. univ., dr.hab.; Oxana LIVIȚKI, conf. univ., dr., departamentul Business, marketing și turism.

Conferinţa a abordat teme precum:

  • viziunea europeană pentru dezvoltarea economiei sociale; 
  • impactul instrumentelor financiare dedicate economiei sociale; 
  • stabilirea unui context favorabil dezvoltării economiei sociale în Europa de Est; 
  • dezvoltarea implicării tinerilor în antreprenoriatul social; 
  • dezvoltarea unui ecosistem în favoarea economiei sociale; 
  • stabilirea politicilor publice și accesul la finanțare. 

Această conferință a reprezentat și o oportunitate de informare despre inițiativele OCDE și ale Comisiei Europene pentru tineri, acțiunile pentru Economie Socială, alternativele de finanțare întreprinderilor sociale.

Perspective exclusive despre inițiativele tineretului și Planul de acțiune al economiei sociale au fost prezentate de:

Antonella Noya, șeful Unității pentru economie socială și inovare, OCDE, va prezenta un studiu pe care OCDE îl pregătește privind întreprinderile sociale conduse de tineri.

Dana Verbal, lider de echipă pentru Economie Socială, DG EMPL, Comisia Europeană, va aduce noutățile despre Academia de politici pentru antreprenoriat pentru tineret – o inițiativă cheie în Planul de acțiune european pentru economie socială, care va fi lansat în 2022.

Víctor Meseguer, Director al Economiei Sociale Europa, va prezenta oportunitățile și inițiativele cheie din Planul de Acțiune pentru Economie Socială.

Evenimentul a fost o oportunitate excelentă de a învăța, de a obține inspirație pentru dezvoltarea unor afaceri bune pentru oameni, planetă și comunități prin antreprenoriatul social, ceea ce va accelera mișcarea către o economie durabilă.

Pentru a accesa rezumatul acestei conferințe:

https://accelerator.alaturidevoi.ro/conferintahttps://fb.me/e/26CCluFib