jtemplate.ru - free extensions for joomla

„Armonizarea politicii fiscale și racordarea ei la practicile europene”

LECŢIA PUBLICĂ

În cadrul manifestărilor săptămânii catedrei, Catedra Finanțe și bănci a organizat la 30 martie 2017 o lecţie publică Armonizarea politicii fiscale și racordarea ei la practicile europene”,prezentată de către d-nul Dorel Noroc, Șef Direcție Generală Politică și Legislație Fiscală și Vamală.

  

D-nul Dorel Noroc a efectuat o analiză amplă a obiectivelor, principiilor şi metodelor politicii fiscale în Republica Moldova cu racordarea acesteia la practicile europene. La sfârșitul prezentării au fost propuse diverse modalităţi de încasare la buget a impozitelor directe şi indirecte pentru contribuabilii din Republica Moldova, printr-un studiu analitic vis-a-vis cu ţările din Uniunea Europeană.

Lecția publică a fost organizată pentru studenții şi profesorii UCCM, care s-au familiarizat cu problemele fiscale cu care se confruntă Republica Moldova întru armonizarea legislaţiei fiscale.

Moderatorul a prezentat argumente ferme şi a dat răspuns la întrebările studenţilor şi profesorilor, a adus exemple şi a comentat faptul că legislaţia fiscală a Republicii Moldova necesită multiple modificări.