jtemplate.ru - free extensions for joomla

Catedra Finanțe și bănci a organizat la 28 martie 2017 o lecţie publică „Importanța stabilității financiare pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova”

 LECŢIA PUBLICĂ

În cadrul manifestărilor săptămânii catedrei, Catedra Finanțe și bănci a organizat la 28 martie 2017 o lecţie publică „Importanța stabilității financiare pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova”,prezentată de către d-na Perciun Rodica, doctor, conferențiar cercetător, șef Secție Politici Financiare și Monetare, INCE. 

  

Participanţii la această întâlnire au aflat mai multe detalii despre problemele cu care se confruntă economia Republicii Moldova, despre nivelul stabilităţii financiare și securității economice a statului.

D-na Perciun Rodica a efectuat o analiză amplă a fundamentelor stabilităţii financiare (pieţe, instituţii, metode de gestionare) cu identificarea deficienților managementului existent în economia Republica Moldova. În final a propus diverse recomandări privind adaptarea metodologiei de monitorizare a stabilității financiare și de avertizare a crizelor economice la realitatea Republicii Moldova.

La lecţie au participat studenţii specialităţilor Finanțe și bănci, Contabilitate și audit, Bussines și administrare şi profesorii UCCM.

Moderatorii au răspuns la multiplele întrebări ale studenţilor şi profesorilor, au adus exemple, au argumentat şi comentat faptul că doar în baza unei cercetări ample a stabilităţii financiare se poate asigura succesulsecurității economice şi a dezvoltării Republicii Moldova.