jtemplate.ru - free extensions for joomla

O zi dedicată studenților

17 noiembrie este Ziua ta, studentule, este Ziua dedicată tuturor studenților din lume. Această Zi are o semnificație majoră – e ziua în care lumea a realizat faptul că vocea studentului este importantă pentru societate.

Oficial, 17 noiembrie a fost declarată Ziua Internațională a Studenților în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, ca urmare a comemorării evenimentelor din 1939, desfășurate la Praga. În acest an ocupanții naziști în Praga au surpat o demonstrație a studenților de la facultatea de Medicină din Universitatea Charles, ce comemorau crearea unei Republici Cehoslovace Independente.

Tot la 17 noiembrie, de această dată în 1989, prin demonstrații studențești slovacii au cerut ieșirea din comunism. Manifestația desfășurată la Praga cu participarea a 15 mii de studenți, s-a soldat cu 600 de răniți. Astfel, 17 noiembrie repezintă și punctul de pornire a manifestațiilor anticomunicte ale studenților din Praga – o zi în care studenții au revoluționat întreaga societate în lupta lor pentru democrație și libertate.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților Vă dorim să fiți mereu fericiți și plini de viață, visători și cutezători, să construiți lumea așa cum v-o doriți! Fiți conștienți de potențialul în creștere pe care-l aveți, curaj, implicare și dedicație! Să nu uitați că reprezentați Viitorul!