jtemplate.ru - free extensions for joomla

Parteneriat în acțiune

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) se consideră unul din primii și tradiționalii parteneri de colaborare ai Universității Cooperatist–Comerciale din Moldova (UCCM). UCCM în calitate de membru al CCI de circa două decenii contribuie la promovarea proiectelor de dezvoltare a afacerilor, a formării profesionale, inclusiv prin învățământul dual.

În aceste zile a avut loc ședința ordinară a Consiliului CCI, la care a participat Larisa Șavga, dr. hab., prof. univ., rectorul UCCM, care este și membru al Biroului Executiv al instituției camerale și președinte al Comitetului pentru antreprenoriat în servicii.

Președintele CCI Sergiu Harea a prezentat realizările instituției în primul trimestru al anului curent și a venit cu mai multe inițiative concrete, precum revizuirea legislației cu privire la învățământul dual, cu privire la achizițiile publice și facilitarea exporturilor, dar și promovarea arbitrajului ca cale de soluționare a conflictelor comerciale.

În cadrul acestui eveniment a participat Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, care a venit cu un mesaj către membrii CCI. Mai mulți membri ai Consiliului au înaintat propuneri către președintele țării și au abordat problemele diferitor sectoare ale economiei naționale. Domnia sa a apreciat pozitiv inițiativele și și-a exprimat încrederea că acestea vor contribui benefic la dezvoltarea businessului autohton atât acasă , cât și peste hotarele țării.

Din discuțiile promovate în cadrul ședinței, UCCM și-a conturat viitoarele perspective de colaborare cu mediul de afaceri.


               

 

Detalii:

https://chamber.md/consiliul-camerei-de-comert-si-industrie-a-republicii-moldova-in-dialog-cu-presedintele-republicii-moldova/