jtemplate.ru - free extensions for joomla

10 noiembrie - Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare

Începând cu 2001, anual, pe 10 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare – o dată importantă în calendarul fiecărei țări, menită să amintească societății despre rolul și beneficiile științei în viața noastră de zi cu zi.

Acest eveniment marcant a fost instituit cu scopul de a evidenția rolul esențial al științei în societatea noastră și pentru a implica  toată lumea atât în oportunitățile pe care le oferă știința, cât și în problemele cu care se confruntă societatea la momentul actual.

De la momentul fondării și până în present, Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova acordă o atenție pronunțată activității de cercetare științifică și inovare, deoarece pregătirea specialiștilor înalt calificați pentru cooperația de consum și economia națională la nivelul standardelor europene poate fi realizată doar printr-o simbioză a proceselor de instruire, cercetare și dezvoltare.

Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare în cadrul UCCM e menită să onoreze și să unească munca oamenilor de știință. Știința fiind unul dintre cei mai importanți piloni ai statului, care propulsează dezvoltarea societății, tehnologiilor, îmbunătățește producția, serviciile, dar se deschid și noi căi .

UCCM se mândrește cu numeroșii cercetători care au activat și activează la universitate, dar și cu cei care sunt la începutul muncii lor de cercetare.

Cu prilejul sărbătorii Zilei Mondiale a Științei, vă aducem sincere mulțumiri pentru efortul și rezultatele obținute în domeniul cercetării, prețuire și respect! Sănătate și putere, entuziasm și hotărâre, interacțiune puternică cu știința, vă dorim să nu vă pierdeți niciodată pofta de cunoaștere și descoperiri noi întru îmbunătățirea acestei lumi!

Ziua Științei reprezintă astăzi, mai mult ca niciodată, o invitație la reflecție, la atitudine și la implicare la nivel global și național în legătură cu valoarea și potențialul cercetării și al inovării, importante resurse pentru evoluția societăților spre o viață mai bună.