jtemplate.ru - free extensions for joomla

25 ianuarie – Ziua Tatianei și Ziua Studenților

La 25 ianuarie, purtătoarele numelui Tatiana au un motiv serios de a sărbători.  Pentru că este ziua lor onomastică. Totodată, în această zi, este marcată și Ziua Studenților, Tatiana fiind considerată protectoarea tuturor studenților ortodocși.

Tradiția de a sărbători această dată în ziua Sfintei Tatiana numără mai mult de două secole, mai exact din 1755, când împărăteasa Rusiei Elizaveta a semnat decretul de întemeiere a Universității din Moscova (astăzi Universitatea de Stat „M. V. Lomonosov”). Inițial, ea a fost sărbătorită  oficial doar în cadrul acestei prestigioase instituții de învățământ.

Mai târziu, a fost inaugurată biserica Sfintei Mucenițe Tatiana pe teritoriul Universității, iar Biserica Ortodoxă Rusă a declarat-o pe Sfânta Muceniță Tatiana drept protectoare a studenților.

Există unele asociații între Sfânta Tatiana și studenți. Tatiana este considerată ajutoarea tuturor celora care învață și profesorilor. Deoarece ea a arătat tenacitate și forță, predicând creștinismul, iar aceste lucruri sunt principalele componente ale unui studiu de calitate.

Studenții din toată lumea sărbătoresc această zi. Comunitatea academică a UCCM vine cu felicitări pentru studenți, pentru profesori, pentru toate cele care poartă numele de Tatiana, cu urări de sănătate, multe realizări și prosperitate.