jtemplate.ru - free extensions for joomla

Din nou printre primele universități…

Și de această dată Universitatea Cooperatist - Comercială din Moldova și-a păstrat poziția de lider la cercetare și inovare printre universitățile din țară, din Europa și din lume.

În iulie 2020 UCCM repetă performanța de a fi pe locul patru printre cele 28 universități din republică, și pe locul 7573 în lume conform raportului făcut public de Ranking Web of Universities (Webometrics) la 27 iulie a.c., un top care analizează circa 30000 de universități din întreaga lume, inclusiv și cele  din Republica Moldova. În stabilirea topului s-a ținut cont de conținutul și de calitatea informației postate pe site, de numărul de linkuri la articole și de citările Google Academic, precum și de accesibilitatea universității în mediul virtual, la nivel mondial.

http://www.webometrics.info/en/Europe/Moldova%2C%20Republic%20of#content

Felicităm colegii cu succesele obținute și îi îndemnăm să sporim performanțele web a instituției noastre și să atingem un nivel mai înalt de excelență academică.

Faptul că UCCM își menține an de an poziția stabilă în diverse raitinguri internaționale dovedește odată în plus de ce viitorii specialiști ar trebui să opteze să-și facă studiile la UCCM, principalele criterii fiind nivelul înalt al serviciilor educaționale, personal didactic performant, mobilitate internațională a studenților și cadrelor didactice . 

Clasamentul Webometrics are ca scop motivarea atât a instituţiilor, cât şi a cercetătorilor, pentru a avea o prezenţă web care să reflecte cu precizie activitățile lor. Constituit în 2004 de către Cybermetrics Lab din Spania (Spanish National Research Council, CSIC), Webometrics este un sistem de clasificare pentru universităţile din întreaga lume, fiind bazat pe indicatori ce iau în calcul atât volumul conținutului web (numărul de pagini web şi fişiere), cât şi vizibilitatea şi impactul acestor publicaţii web în funcție de numărul de inlinks externe (citări ale site-ului).

Ranking Web of Universities este publicat de două ori pe an și analizează peste 30 de mii de instituții de învățământ superior din întreaga lume.